logo

Jacobskerk

 

Zonnebrinkkerk

Aanspreekpunt:
Ds. F. Hovinga
W. Dreeslaan 44
7103 JG Winterswijk
Tel. 0543 - 769 084
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De taak van de taakgroep Pastoraat is drieledig.

In de 1e plaats is zij er ter ondersteuning van het huidige pastorale werk dat in de verschillende wijken plaatsvindt.

In de 2e plaats wil zij oog hebben voor nieuwe ontwikkelingen en zo nodig voorstellen doen voor nieuw beleid inzake het pastorale werk.

In de 3e plaats verzorgt zij vorming en toerusting van bezoekers om hen te helpen hun werk zo efficiënt mogelijk in te vullen.

Leden van de taakgroep zijn: de zes contactenpersonen van de zes verschillende wijken (Wijk A-F) + de pastores van die wijken.

De taakgroep komt minimaal twee per jaar bij elkaar en stelt jaarlijks een werkplan op, lopende van startzondag tot startzondag.
Dit werkplan is niet groter dan één A-4 tje. In dit werkplan komt te staan wat de taakgroep dat desbetreffende jaar gaat doen. Genoemd kunnen dan worden activiteiten als bijvoorbeeld het voorbereiden en organiseren van groothuisbezoeken en cursussen voor pastorale werkers, maar ook de bezinning op het algemene pastorale werk en beleid. Kortom al die activiteiten die vallen onder bovengenoemde taakstelling. Het pastorale werk zelf wordt in de wijkteams gedaan. De taakgroep zal elk jaar haar werk presenteren binnen de kerkenraad.