logo

Jacobskerk

 

Zonnebrinkkerk

Voorzitter:
Vacant
.
.
Tel. . . . .  - ... ...
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris (waarnemend):
Wim Ruessink
Bargerslat 28
7103 DW Winterswijk
Tel. 06 - 1059 9002
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Doelstelling

De taakgroep heeft als doel de kerkenraad van advies te dienen in zaken betreffende de samenkomsten van de gemeente. Zij realiseert wat het Dienstboek aan liturgische mogelijkheden aanreikt en onderzoekt andere vormen voor bijzondere vieringen. De taakgroep bezint zich op liturgische bewustwording in kerkenraad en gemeente. De resultaten van deze bezinning worden in Kerkenwerk gepubliceerd.

Werkwijze

De taakgroep vergadert zes maal per seizoen of zo vaak zij dit nodig acht.
De taakgroep is samengesteld uit een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de gremia in de gemeente: de kerkenraad (1), ministerie van predikanten (1), kerkmusici (2), koren en cantorijen (1), leiding kindernevendienst (1), taakgroep jeugd (1), jeugddienstcommissie (1), gemeenteleden (1), kosters (1).
De taakgroep maakt keuzes ten aanzien van de liturgische onderdelen en let daarbij zowel op de inhoudelijke verbanden als op de vormgeving en de uitvoering. Veranderingen worden in de gemeente gepubliceerd en gemotiveerd.

Visie

De Taakgroep Eredienst onderschrijft de speerpunten van beleid die de Taakgroep Missionaire Gemeente Opbouw heeft geformuleerd:
1. wij willen een gastvrije gemeente zijn waarin iedereen, kerkelijk en niet-kerkelijk, zich welkom kan voelen;
2. wij willen een ontmoetende gemeente zijn waarin ieder haar/zijn verhaal kwijt kan en voelt dat zij/hij gehoord wordt;
3. wij willen een pastorale gemeente zijn die mensen aandacht geeft op kruispunten in hun leven.

Dit streven is zo verwoord vanuit het gegeven dat wij een pluriforme gemeente zijn, waar verdraagzaamheid voor de ander binnen en buiten de kerk het uitgangspunt is.

Om deze reden is ook een pluriform aanbod aan kerkdiensten gegroeid voor mensen met diverse geloofsbelevingen.