Menu:

Internet kerkradio
kerkdienst beluisteren via de kerkradio, internet of mobiele telefoon/tablet

De Protestantse Gemeente te Winterswijk biedt de mogelijkheid om kerkdiensten in de Jacobskerk en de Zonnebrinkkerk op diverse manieren thuis te beluisteren en zo mee te maken.

Contactpersoon:
Wim Sikking
Jasmijnlaan 44
7101 ZP Winterswijk
Tel. 0543 - 562 573
Email Wim Sikking


Er zijn drie manieren om de kerkdiensten te beluisteren:

 • Via de Kerkwebradio
  Voor het beluisteren van rechtstreekse uitzendingen van diensten óf het beluisteren daarvan op een ander door u zelf te bepalen goed moment hebt u een zgn. Kerkwebradio nodig (dat werkt via de telefoonlijn, of via ethernet of via WiFi). De Kerkwebradio moet daarvoor wel eerst bij u thuis worden geïnstalleerd en aangesloten. Mocht u gebruik willen maken van deze mogelijkheid, neemt u dan even contact op met Wim Sikking: telefoon 0543 - 562 573 of Email Wim Sikking.
  Let op: Aan het gebruik van de Kerkwebradio zijn geringe maandelijkse kosten verbonden.

 • Via internet (met laptop of pc)
  Voor het beluisteren van rechtstreekse uitzendingen van diensten óf het beluisteren daarvan op een ander door u zelf te bepalen goed moment kunt u óók gebruik maken van internet. Dat kan met een computer of laptop, die ook moet beschikken over een geluidskaart en het programma Windows Media Player (is normaliter op uw pc aanwezig) of Winamp dat u hier kunt downloaden: download Winamp.

 • Via een mobiele telefoon of tablet (Apple of Android)
  Zowel voor Apple als Androïd mobiele telefoons en tablets is het inmiddels mogelijk om de kerkdiensten via een daarvoor bestemde App te beluisteren. Zoek in de van toepassing zijnde store naar KERKOMROEP en installeer vervolgens de App.
 • Jacobskerk
  Het beluisteren van actuele en eerdere kerkdiensten:

  Zonnebrinkkerk
  Het beluisteren van actuele en eerdere kerkdiensten:
  Kerkdiensten Jacobskerk   Kerkdiensten Zonnebrinkkerk

  Door op de link van de gewenste kerk te klikken, volgt een lijst van alle beschikbare kerkdiensten van de door u gekozen kerk met de datum en tijd van de uitzending.

  In deze lijst van de kerkdiensten ziet u onder het kopje Dienst de aanduiding Live als er een dienst is die op dat moment wordt uitgezonden; klik dan op Luisteren om die dienst te beluisteren.

  Bij alle andere diensten staat onder het kopje Dienst een tijd genoemd; de dienst is dan al geweest en voor u opgenomen; als u een dergelijke dienst wilt beluisteren klikt u daarnaast op Luisteren.

  De knop Liturgie geeft soms summiere nadere informatie, maar wordt pas na de opname toegevoegd door degenen die dat verzorgen.