logo

Jacobskerk

 

Zonnebrinkkerk

JoodsLeerhuis
Spitgroep Winterswijk

Protestantse Gemeente Winterswijk

Informatie en opgave bij: Erica Hijink, tel. 0543-562241

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

‘Spitgroep’ -  Seizoen 2022-2023

‘De Spitgroep, is dat een tuiniersclub?’ Dat is niet eens zo’n gekke suggestie maar dit ‘spitten’ betreft het lezen en samen bespreken van de verhalen van de bijbel en van veel wat daarover geschreven is. Sinds seizoen 2010 gebeurt dat door de leden van de ‘Spitgroep’ onder leiding van Henk Vis. Hij is voormalig onderwijzer uit het P.C. Onderwijs in Woerden en Winterswijk. Na het behalen van het Diploma Bijbels Onderwijs en de Onderwijsakte volgde hij de catechetenopleiding van de toenmalige Hervormde Kerk in Utrecht en was hij zeventien jaar deelnemer aan de ‘Catechetengroep Arnhem’. Het ‘op weg zijn met bijbelverhalen’ is voor hem een manier van leven geworden, waarin hij graag met anderen op weg gaat.

In het afgelopen seizoen rondden we (voorlopig) de lezing van het Boek van het Begin (Genesis) af. Twaalf jaar lazen we de fascinerende verhalen uit dit eerste deel van de Tora. Verhalen over God, de wereld en de mensen. Verhalen over onszelf. Het was een mooie tocht!

Dit seizoen starten we met het lezen van de z.g. Feestrollen uit het Jodendom. Verhalen uit TeNaCH, het Eerste Testament, die verbonden zijn aan Joodse feestdagen. Het gaat om de boeken Hooglied, Ruth, Klaagliederen, Prediker en Esther.

De ‘Spitgroep’ komt het komende seizoen 9 maal bij elkaar, telkens op woensdagmorgen, van 9.30 tot 11.30 u. in het kerkelijk centrum van de Zonnebrinkkerk. De data zijn: 7 september, 5 oktober, 2 november, 30 november, 21 december, 11 januari 2023, 1 februari, 1 maart en 22 maart.

De kosten voor het hele seizoen bedragen € 25,00 (contant te voldoen op de eerste bijeenkomst); een kopje thee/koffie kost € 1,50.

We zullen ons, ook in het nieuwe seizoen, wellicht moeten aanpassen aan geldende hygiënemaatregelen. We hopen op ieders medewerking.

Henk Vis over de Feestrollen: “Het Hooglied is de feestrol voor Pesach. Stel je dat eens voor: het lied van de liefde klinkt op de dag van de bevrijding. Dan kan er in de liefde toch nooit sprake zijn van dwang?!”

Wees welkom!