Menu:

Jacobscantorij

De Jacobscantorij is al ruim 40 jaar verbonden aan de Jacobskerk en verleent haar medewerking aan hoofddiensten, evensongs en cantatediensten (Bach).

Jaarlijks wordt in een vol bezette Jacobskerk ook een gezongen passieverhaal ten gehore gebracht. Zo voerde de Jacobscantorij in 2008 en 2009 The Crucifixion van John Stainer, in  2010 en 2011 de Saint Mark Passion van Charles Wood, in 2012 en 2013 The Passion of Christ van Arthur Somervell en in 2014 en 2015 Olivet to Calvary van John Henry Maunder uit. Stuk voor stuk zijn dit imposante werken voor koor, solisten en orgel, waarbij het orgel niet alleen het begeleidende instrument is, maar ook één der solo-partijen. Aan deze bijzondere uitvoeringen wordt medewerking verleend door een aantal solisten (sopraan, bas en tenor) evenals een kerkmusicus die de orchestrale orgelpartij voor zijn/haar rekening neemt.

Jacobscantorij

De Jacobscantorij repeteert op woensdagavond van 20.00 - 21.30 uur onder leiding van cantor-organist Wim Ruessink. Mocht u belangstelling hebben om mee te zingen bij de Jacobscantorij, neem dan contact op met Wim Ruessink (email Wim Ruessink).